در حوزه مواد غذایی، استاندارد ایزو 22000 یکی از کاربردی ترین ایزوهای روز دنیا است. به نوعی که پیاده سازی آن در سازمان ها می تواند ایمنی محصولات را تضمین کند. این سیستم حمایت بین المللی را به دنبال دارد.
شرکت های تولید کننده مواد غذایی، همواره در صدر برندهای معروف قرار گرفته اند، به شکلی که در ایران شاهد آن هستیم و برندهای مشهور چی توز، کاله و بیژن بسیار پر رنگ هستند. مهم ترین بحثی که باعث می شود یک سازمان مواد غذایی خود را از رقیبان خود متمایز کند، گرفتن استاندارد ایزو 22000 است. می خواهیم به تشریح کاربرد این استاندارد بپردازیم.
کاربرد استاندارد ایزو 22000
با گرفتن ایزو 22000، دیگر نیاز نیست سازمان ها روش های خوب تولید، سیستم مدیریت کیفیت و زنجیره تامین را پیاده سازی کنند، چون تمامی این مباحث در این استاندارد گنجانده شده است. اما این تنها کاربرد آن نیست و مزایای آن شامل:
- تدوین برنامه های پیش نیازی عملیانی
- مدیریت ایمنی و بهداشت در سطح تولید کارخانه
- ارزیابی تامین کنندگان مواد اولیه
- کاهش عدم انطباق در سازمان به وسیله ایجاد 30 طرح کنترلی
- کاهش آلاینده ها و آلودگی ها که منجر به به خطر افتادن ایمنی محصول می شود.
- ارزیابی ریسک
- کدکس
- و…….
گواهینامه ایزو 22000
تا چند سال گذشته این استاندارد تنها برای کشورهایی که وارد کننده مواد غذایی بودند کاربرد داشت اما از امروز به بعد هر سازمانی که به نوعی درگیر تولید، بسته بندی و حمل و نقل مواد غذایی است به مستندات این ایزو نیاز دارد. جهت برقراری ایمنی مواد غذایی در سازمان باید الزامات این استاندارد به درستی در سازمان رعایت شود و هم چنین ممیزی های داخلی آن صورت گیرد. سازمان ها با گرفتن گواهینامه ایزو 22000 به وزارت بهداشت و مشتریان خود نشان می دهند که الزامات نکات ایمنی محصولات خود را رعایت کرده اند.
[toggle title=”راه های ارتباطی” state=”open”]- شماره موبایل: 09902702205 – شماره ثابت: 08733230268 – آدرس ایمیل: iso.qal60@yahoo.com[/toggle]
بدون دیدگاه