ایزو مدیریت پروژه

در این مقاله در ابتدا به معرفی ایزو مدیریت پروژه پرداخته ایم و سپس مزایای دریافت آن را بیان کرده ایم و در ادامه به الزامات و سایر بخش های آن پرداخته ایم.

مقدمه ایزو مدیریت پروژه

در حال حاضر اکثر شرکت ها با پروژه های بزرگ و کوچک مواجه هستند و مدیریت کردن تمامی این پروژه ها کاری است بسیار سخت و طاقت فرسا. استانداردی که راهنمای کامل جهت برنامه ریزی و کنترل دقیق این پروژه ها را انجام می دهد، ایزو 21500 می باشد در ادامه در خصوص روند پیاده سازی این استاندارد، مزایای آن و هم چنین بخش های مختلف آن به صورت کامل صحبت خواهیم کرد.

ایزو 21500 چیست؟

برای نخستین بار این استاندارد در سال 2012 توسط سازمان بین المللی ایزو تهیه و تدوین شد. در واقع این استاندارد یک راهنمای جامع و کامل در خصوص پروژه هایی است که در شرکت رقم می خورد بدون شک پیاده سازی این استاندارد برای تمامی سازمان ها، صرفنظر از نوع و اندازه آن قابل استفاده است.

ایزو مدیریت پروژه
ایزو مدیریت پروژه

مزایای گرفتن ایزو مدیریت پروژه

گرفتن این استاندارد برای سازمان ها، مزایای بی شماری دارد که در این جا به مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد:

  • با دریافت این استاندارد، در واقع بهینه سازی منابع در کل سیستم رقم می خورد و این مساله هم کارایی سازمان را افزایش می دهد و هم باعث سودآوری می گردد.
  • دریافت ایزو مدیریت پروژه چون همکاری و ارتباطات داخلی در سیستم را مدیریت و تقویت می کند منجر به کاهش اشتباهات در داخل سازمان می شود.
  • این استاندارد هماهنگی کامل با سایر استاندارد های ایزو هم چون ایزو 9001، ایزو 14001 و ایزو 45001 را دارد و به نوعی تکمیل کننده آن ها به حساب می آید.
  • از مهم ترین مزایای دریافت استاندارد، مدیریت ریسک بهتر در شرکت است.
  • قبل از مدیریت پروژه، اهدافی از قبل در سیستم تعیین می شوند و باعث می شود که تمامی منابع و امکانات هم سو با این اهداف پیش بروند و این مساله روند رسیدن به اهداف را ساده تر می کند و منجر به بهینه سازی سیستم می شود.
پیاده سازی ایزو 21500
پیاده سازی ایزو 21500

ساختار و الزامات ایزو 21500

این استاندارد همانند سایر ایزوهای طراحی شده دارای ساختار و الزاماتی است.

  1. مفاهیم اولیه: شامل مفاهیم پایه و ابتدایی استاندارد است و به نوعی اهمیت گرفتن این ایزو را قبل از اجرای آن به ما معرفی می کند.
  2. فرآیندهای پروژه: کل سیستم پروژه را در یک فلوچارت سازمانی مشخص می کند. از جمله روابط پیش نیازی و پس نیازی، امکانات و منابع تخصیص داده شده و مسیرهای بحرانی و به نوعی روند اجرای پروژه را برای خواننده ترسیم می کند.
  3. دینفعان: مشخص کردن افرادی که در طی روند این پروژه شامل نفع هستند یکی دیگر از اهداف گرفتن ایزو مدیریت پروژه به حساب می آید.
  4. مدیریت منابع: برای انجام یک پروژه مشخص، منابع مختلفی از جمله نیروی انسانی، امکانات، تجهیزات و بودجه به آن تخصیص داده می شود، نحوه بهینه سازی و تخصیص این منابع به پروژه، توسط الزامات ایزو 21500 امکان پذیر است.

چگونگی پیاده سازی ایزو 21500 در سازمان

3 مرحله در هنگام پیاده سازی ایزو 21500 اتفاق می افتد. این 3 مرحله شامل:

  1. آموزش: قبل از اجرای پروژه لازم است که مدیران و تیم اجرایی سازمان، با مفاهیم اولیه و پایه ای ایزو مدیریت پروژه آشنایی کافی داشته باشند. به همین دلیل مرحله اول گذاشتن جلسات توجیهی و آموزش الزامات ایزو 21500 برای این دسته از افراد است.
  2. ارزیابی وضعیت فعلی: قبل از اجرا لازم است که مشاورین، وضعیت فعلی سازمان مورد نظر را مورد شناسایی و رصد قرار دهند و نقاط قوت و ضعف این سازمان را در هنگام پیاده سازی ایزو 21500 ترسیم کنند.
  3. نظارت همیشگی در سازمان: بعد از اتمام پیاده سازی استاندارد، دیگر نباید آن را به حال خود رها کنیم و لازم است که یک نظارت مستمر وجود داشته باشد تا نهایت استفاده و بهره را از الزامات ایزو مدیریت پروژه دریافت کنیم.

چالش های پیاده سازی ایزو 21500

پیاده سازی این سیستم برای شرکت مزایای بسیاری دارد. اما خود گرفتن این ایزو دارای محدودیت هایی است:

  • برخی از افراد سازمان علاقه ای به ایجاد تغییرات در سازمان خود را ندارد و همین نکته روند پیاده سازی ایزو را با مشکل مواجه می کند.
  • هزینه های پیاده سازی استاندارد برای برخی از سازمان بالاست و باعث می شود که حدود نیمی از مدیران از گرفتن استاندارد منصرف شوند.
  • پیچیرگی اجرای استاندارد برای برخی از مدیران و سازمان ها طاقت فرساست و باعث می شود که از ادامه گرفتن استاندارد خودداری کنند.

شرکت آروین سپهر دیار با بیش از یک دهه سابقه فعالیت در این زمینه، آمادگی خود را برای گرفتن ایزو مدیریت پروژه به مشتریان اعلام می کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شماره زیر تماس بگیرید:

شماره همراه: 09902702205

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *