پیاده سازی haccp


22 مرحله برای پیاده سازی haccp در صنعت لبنیات موجود است که در این مقاله به صورت خلاصه وار اما کامل و روش در مورد این مراحل توضیح خواهیم داد و شما عزیزان می توانید برای گرفتن مشاوره در این خصوص با ما تماس بگیرید.

haccp چیست؟

یک استاندارد خاص برای شرکت های فعال در زمینه تولید و تامین مواد غذایی است که باعث می شود تمامی مسیرهای مورد نظر که باعث آلودگی سازمان می شود از بین برود و مواد غذایی سالم و پاکیزه به دست مشتریان برسد. اما گذراندن این مراحل در پیاده سازی haccp به همین سادگی ها نیست که در خصوص این موضوع به صورت کامل توضیح خواهیم داد.

این مطلب را حتما بخوانید: مراحل استقرار ایزو شامل چه مواردی است؟

پیاده سازی haccp

مراحل پیاده سازی haccp

همان طور که در بالا اشاره کردیم جهت مشاوره و پیاده سازی این استاندارد مهم در صنعت لبنیات 22  مرحله اساسی باید طی بشود که شامل موارد زیر است:

  • نیازمندی های برنامه های پیش نیازی prp
  • تشکیل گروه haccp
  • تهیه نمودار جریان کار
  • فهرست کردن تمامی عوامل خطرزای بالقوه
  • تعیین نقاط کنترل بحرانی
  • تعیین حد یا حدود بحرانی برای نقاط کنترل بحرانی
  • برقراری روش های تایید
  • مراحل تولید در صنعت لبنیات
  • مراحل بسته بندی
  • تجزیه و تحلیل عوامل خطرزا
  • تعیین نقاط کنترل بحرانی
  • اصول haccp
  • نمونه اقدامات اصلاحی در ادامه اجرای طرح haccp

این مطلب را حتما بخوانید: مدارک لازم برای گرفتن ایزو

نیازمندی های برنامه پیش نیازی

یکی از موضوعات اساسی در ارتباط با پیاده سازی این استاندارد، موضوع prp است. این قضیه به روش هایی ختم می شود که شرایط عملی در مواد غذایی را کنترل می کند و شرایط محیطی مطلوب جهت تولید غذای سالم را فراهم می کند.

بسیاری از عوامل خطرزا به وسیله برنامه پیش نیازی قابل کنترل می باشد در ارتباط با صنایع لبنی رعایت شرایط خوب ساخت و پیاده سازی مقررات در استاندارد ملی ایران به شماره 4629 از برنامه های پیش نیازی ضروری به حساب می آید.

پیاده سازی و استقرار سیستم hsccp

پس از طراحی برنامه پیش نیازی و اجرای آن، از اصول هفت گانه haccp ( طبق بندهای این استاندارد) در استقرار سیستم استفاده می شود. عملیات با ترتیب منطقی زیر مطابق نمودار جریان کار باید انجام شود.

پیاده سازی haccp

تهیه نمودار جریان کار

یکی از اساسی ترین مراحل مربوط به پیاده سازی haccp در صنعت لبنیات، تهیه نمودار جریان کار است. در واقع این نمودار از مرحله دریافت شیر خام در کارخانه تا مرحله توزیع را به ما نمایش می دهد و تیم فنی می تواند اصطلاحات مورد نظر خود را با بهره گیری از این نمودار جریان کار ایجاد کند. به فرض مثال در مرحله دریافت شیر خام طبق جدول زیر این مراحل باید انجام بگیرد.

عبور از صافی

خنک کردن

ذخیره شیر خام

گرم کردن و جداسازی خامه

سرد کردن خامه

ذخیره خامه

عبور خامه از صافی

پاستوریزه کردن

این تنها مرحله کوتاهی از دریافت شیر خام در کارخانه بود. حدود 23 مرحله در نمودار جریان کار موجود است که بایستی به تفکیک تمامی مراحل آن، تقسیم بندی شود و هر کدام طبق اصول و استاندارد های مورد نظر، اجرایی شود تا بتوان محصولی کاملا بهداشتی و پاکیزه را به مشتریان تحویل داد.

پیشنهاد می کنیم جهت کسب اطلاعات بیشتر و هم چنین دریافت مستندات haccp از طریق شماره های زیر با مشاورین ما در ارتباط باشید.

شماره همراه: 09902702205

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *