گواهینامه ایزو 22000

با دریافت گواهینامه ایزو 22000، شرکت های صنایع غذایی مانع از خطر ایمنی مواد غذایی می شوند. در واقع این استاندارد یک سیستم بین المللی است که برای تضمین ایمنی زنجیره غذایی جهانی تهیه و تدوین شده است. در این متن به تفسیر و چگونگی دریافت این مدرک پرداخته ایم.

تعریف ایزو 22000

اگر شرکتی هستید که در زمینه مواد غذایی فعالیت دارید، شما مجبور به دریافت گواهینامه ایزو 22000 هستید. در واقع هدف از دریافت این مدرک، بررسی سیستماتیک نقاط بحرانی سازمان است که تاثیر به سزایی در آلودگی و انتقال آن بخش های مختلف سازمان را دارد. تمامی خطرات و آلودگی های احتمالی که در زنجیره مواد غذایی روی می دهد در این استاندارد آورده شده است.

گواهینامه ایزو 22000

گواهینامه ایزو 22000 چیست؟

در واقع یک مدرک بین المللی است که از سوی شرکت هایی که مجاز به صدور گواهی ایزو هستند صادر می شود. با نشان دادن این مدرک می توانید به سهامداران و مشتریان سازمان نشان دهید که سازمان شما، تمامی مسئولیت ها و دستورالعمل های ایزو 22000 را انجام داده است.
برای نخستین بار این مدرک در سال 2005 به شرکت های صنایع غذایی داده می شد و الزامات مربوط به استاندارد مطابق با تمامی بندهای ایزو 9001 است. استاندارد جهانی ایزو پذیرفته که یک مدرک معتبر و بین المللی برای سازمان های صنایع غذایی منتشر کرد تا به وسیله آن این مجموعه ها به اهداف والای خود دست یابند.

گواهینامه ایزو 22000

اهداف دریافت گواهینامه ایزو 22000 چیست؟

در واقع یکی از مهم ترین اهداف دریافت این مدرک جلوگیری از خطرات و مشکلات ایمنی که ممکن است سلامت مواد غذایی را دچار چالش کند. هم چنین با صدور این مدرک، اعتماد مشتریان نسبت به مصرف مواد غذایی تولید شده بیشتر می شود و همین مساله افزایش فروش شرکت را به دنبال دارد.

در واقع هدف از گرفتن این استاندارد رعایت کردن اصول بهداشتی و مقررات ملی و بین المللی است و یکی از مهم ترین مزایای آن کاهش هدر رفت منابعی است که شرکت در اختیار دارد.

استاندارد ایزو 22000 شامل چه مواردی است؟

  • haccp: شناسایی خطراتی که موجب آلودگی سازمان می شود.
  • prp یا همان پیش نیازهای عملیاتی: اقدامات و اموری که جهت ایجاد محیطی ایمن در سطح شرکت صورت می پذیرد.
  • سیستم مدیریت همیشه موجب نظم دهی در بخش های مختلف شرکت می شود و برای تمامی استاندارها کاربردی است.
  • اقدامات پیشگیرانه و کنترلی

گواهینامه ایزو 22000

تفاوت ایزو 22000 و HACCP

تفاوت اساسی میان این دو استاندارد در ساختار آن هاست. در واقع استاندارد HACCP تنها به مدیریت ایمنی مواد غذایی سر و کار دارد، این در حالی است که ایزو 22000 به تمامی ساختارهای کاری شرکت، اعم از مدیریت، رهبری، برنامه ریزی استراتژیک و هر موضوعی که به نوعی باعث کاهش هزینه و افزایش سودآوری شرکت است.
انتظار می رود که بسیاری از سازمان ها، گواهینامه ایزو 22000 را به همراه استاندارد HACCP دریافت کنند و تاثیرات مثبت آن را در سطح شرکت ببینند.

هم چنین از تفاوت استاندارد ایزو 22000 با استاندارد FSSC 22000 به الزامات خاصی است که در استاندارد دومی موجود است و تنها برای برخی از صنایع کاربرد دارد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما تماس بگیرید.


                                     آقای آروین کریمی پور مدیریت: 09902702205

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *