در این مقاله به صورت کامل در خصوص مجوز ce اروپا و راهکارهای دریافت آن می پردازیم و هم چنین خواهیم گفت که دریافت این استاندارد چه مزایایی می تواند برای سیستم و کسب و کار ما داشته باشد.
تعریف مجوز ce
مجوز ce یک نشان و علامتی است که نشان دهنده رعایت کلیه قوانین و مقررات اتحادیه اروپا در خصوص ساخت محصولات و مونتاژ آن هاست. در واقع این مجوز به معنی اخذ تاییدیه جهت صادرات محصولات به کشورهای عضو اتحادیه اروپا است و همین مساله نشان دهنده درجه اهمیت گرفتن استاندارد ce اروپاست.
البته باید این نکته را در نظر بگیریم که تنها بخشی از محصولات ناچار به دریافت این نشان هستند و برای سایر محصولات، داشتن این نشان اجباری نیست. در حال حاضر در کشور ایران محصولات تولیدی که ملزم به داشتن گواهی ce هستند شامل تجهیزات پزشکی، اسباب بازی، و لوازم الکترونیکی است و در برخی از ماشین آلات سنگین هم داشتن این مدرک الزامی است.
بهترین راهکار در خصوص اخذ ce
دریافت این مجوز به چند مرحله و راهکار نیاز دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:
- اولین گام در خصوص اخذ مجوز ce دریافت قوانین و استاندارد های مربوط به آن محصول است. به فرض مثاله قوانین و استانداردهای مربوط به تجهیزات پزشکی نسبت به لوازم الکترونیکی با همدیگر متفاوت است.
- پس از شناسایی استاندارد ها و قوانین مربوط به محصول خاص، نوبت به دریافت راهنمایی ها در خصوص تست و آزمایش های فنی مربوط به محصول و هم چنین بررسی های ایمنی می رسد که بایستی با کلیه نکات این مراحل توسط کارشناس متخصص انجام بگیرد.
- اما گام بعدی و مهم ترین مرحله در خصوص دریافت نشان ce به نقشه محصول و نکات فنی مربوط به ساخت محصول است. در این مرحله آزمایش ها و روش های کنترل کیفیت به صورت کامل و واضح بایستی ذکر شود.
- آخرین گام صدور مجوز ce اروپا و چسباندن این علامت بر روی بسته محصولات است که به سادگی می توان از این مجوز جهت ورود به بازار کشورهای اروپایی استفاده کرد.
اگر شرکتی مجوز ce نداشته باشد چه عواقبی در انتظار آن خواهد بود؟
همان طور که در بالا اشاره کردیم برای برخی از محصولات خاص نیازمند گرفتن این استاندارد هستیم. در حالی که اگر تولید کننده و یا فعال در این حوزه هستید و بدون اخذ این مجوز به فکر صادرات به کشورهای اروپایی باشید عواقب زیر در انتظار شما خواهد بود:
- اگر بدون داشتن این مجوز صادرات انجام دهید، شامل جریمه های سنگین مالی خواهید شد و به احتمال خیلی زیاد محصول شما توقیف می شود.
- بدون گرفتن این استاندارد به شهرت و برند خود آسیب می زنید و این مساله برای افرادی که سال ها برای بالا بردن جایگاه برند خود تلاش می کند بسیار می تواند گران تمام شود.
- خیلی ساده است اگر تولید کننده و یا صادر کننده این محصولات هستید و می خواهید آن را در بازار اروپا به فروش برسانید، از همین الان بدانید که محصول شما اجازه ورود به بازار اتحادیه اروپا را نخواهد داشت
هزینه های اخذ مجوز ce
ورود به بازار کشورهای عضو اتحادیه اروپا سرمایه گذاری بلند مدت برای افرادی که می خواهند به آن وارد شوند. اما سوال اصلی این جاست که میزان هزینه ای که برای دریافت این مجوز پرداخت می شود چقدر است. این هزینه ها به 3 بخش کلی تقسیم می شوند:
- هزینه های مربوط به صدور مدارک و مستندات فنی
- هزینه مربوط به طراحی آزمایش ها
- هزینه صدور مجوز ce
گزینه اول هزینه ای معادل 15 الی 20 میلیون تومان با توجه شرایط و پیچیدگی های فنی محصول مورد نظر.
گزینه دوم هزینه ای معادل 10 الی 15 میلیون تومان با توجه به شرایط آزمایشگاهی شرکت
گزینه سوم هزینه صدور مجوز چیزی در حدود 20 میلیون تومان
جهت کسب اطلاعات بیشتر برای سفارش این مجوز با شماره زیر تماس بگیرید
شماره همراه: 09902702205
بدون دیدگاه